Vijgen in rode wijngelei (bericht van 28/08/2008)

0
401

Vijgen in rode wijngelei

 

Dit receptje heb ik net gemaakt.  Nog geen idee of het lekker is, maar het ziet er alleszins niet slecht uit. 

 

(Geïnspireerd door: http://www.devlamindepan.nl/index.html?mm/mvoor0067.htm

 

·  Ingrediënten

 

  • 30 verse vijgen (kleintjes, van onze eigen boom)

     

  • 3 dl rode wijn (beetje bruisend, streekwijn van hier)

     

  • 4 lep els  suiker en een beetje fruttapec

     

  • 2 schijfjes sinaasappel

     

  • 2 schijfjes citroen

     

  • kaneel

     

 

 

·  Bereiding:

 

  • Verwarm de wijn in een pan

     

  • Los de suiker hierin op

     

  • Voeg vervolgens de sinaasappel- en citroenschijfjes toe

     

  • Voeg kaneel naar smaak toe en laat 3-4 minuten koken

     

  • Was de vijgen en snijd ze kruiselings in bij het steeltje

     

  • Doe ze bij de wijn en breng dit aan de kook

     

  • Af laten koelen

     

  • Schep de vijgen en de schijfjes sinaasappel en citroen uit de wijn

     

  • Koek de wijn tot een kwart in en voeg een theelepel fruttapec toe

     

  • Halveer de schijfjes sinaasappel en citroen en schik ze op 4 borden

     

  • Leg de vijgen erbij en overgiet ze met de saus

     

(Natascha)