Activiteiten juni 2014

0
378

PARTY time!

Overal, maar dan ook werkelijk overal in de buurt is het nu de echte start van de zo typische dorpsfeestjes, waarbij de plaatselijke specialiteiten gevierd worden met eet- en dansavonden, al dan niet gecombineerd met tentoonstellingen, volksspelen, wijnproeverijen, workshops,
wandelingen ….
Een nieuwe trend zijn de vele enogastronomische wandelingen, kuieren door de wijngaarden en af en toe een hapje of een drankje, wat kan een mens meer wensen? Op 1 juni kan je dat uittesten in Cremolino, op 15 juni in Dego en zowel op 1 juni als op 29 juni is er in de wijnboerderij Forteto della Luja in Loazzolo feest mét uiteraard wijnproeverij.

Het belangrijkste evenement deze maand zijn uiteraard dé raviolifeesten in ‘ons’ Merana waar maar liefst gedurende 2 weekends (6 juni en 13 juni) of 6 (!) avonden zang en dans op het programma staan, aangevuld met heerlijke ravioli of anders calamares of kikkerbilletjes.
Als je dan nog weet dat naast al dit lekkers Natascha in ProLoco outfit je tafel afruimt kan wat mij betreft deze weekends al niet meer stuk.

De maand kan ook volstrekt anders begonnen worden dan met feesten, eten en drinken : het weekend van 31 mei is er een mountainbike evenement in Finale Ligure, zowat het MBT paradijs van Italië aan het worden en op zondag 1 juni kan er een halve marathon gelopen worden in het centrum van Turijn.

Voor wie houdt van alles wat met boten, zee en jachthavens te maken heeft is Loana de place to be tijdens het eerste weekend, er is dan expomare én er is op zich het zeer de moeite waard zijnde kuststadje zelf. Op 21 juni houdt Loano dan weer Notte bianca waarbij alle winkels ’s nachts open blijven en er op werkelijk elke hoek van de straat wel iets te beleven valt.

Een luek avonduitje is richting kust de avond van 19 juni, dan is er in Pietra Ligure ‘Illuminazione del Mare’, de zee wordt verlicht door allerlei drijvende kaarsen, een zeer dromerig en mooi beeld.

En alsof het niet op kan, begint op 27 juni in ons buurdorp Piana Crixia hun tiendaags eet- en dansfeest, … enig preventief dieet voor wie in juni onze richting uitkomt lijkt misschien wel aangewezen, lol.

Mocht er iemand tijd over hebben is er ook steeds onze tuin, jacuzzi en zonneterras om lekker te luieren na al die ‘vermoeiende’ uitstappen.

(Nicolas)