Levensverhaal van Frits en Hans van Houten!

0
844

Frits was een slechte man in hart en nieren, maar toch was hij geliefd bij de dames. Hij leidde een zeer bewogen leven, zowel in de persoonlijke als de zakelijke sfeer.

Het leven van Frits gaat niet over rozen, want zijn vader heeft het meer op Rien zijn broer dan op Frits. Toch weerhoudt Frits dit er niet van om te proberen om in de voetsporen van zijn vader te lopen. Dit gaat met succes want het lukt hem om veel geld te verdienen in de zakenwereld. Toch zijn er ook minder punten in zijn zaken doen geweest. Er komt namelijk een ontvoeringsscenario. Frits zorgt ervoor dat het jochie weer vrij komt en dat neemt zijn collega Onno P. Wassenaar hem niet met dank af. Onno neemt wraak.

Het liefdesleven van Frits is ook niet zonder drama. Hij krijgt iets met zijn collega Martine Hafkamp waarmee hij een kind krijgt: Wendala. Vlak daarna krijgt iets met zijn secretaresse Hannie van der Kroeft, hij belooft met haar te trouwen als ze het kind in haar buik laat aborteren. Hannie doet net of ze dit gedaan heeft, maar dan gaat Frits er vandoor met Dian Alberts. Hij trouwt met haar op de Antillen. Wanneer hij weer thuis is en hij zit in bad wordt er een tv in zijn bad gegooid. Hij overlijdt daardoor. Hannie wordt opgepakt voor de moord op Frits en verdwijnt voor jaren lang achter de tralies.

Hannie heeft dus echter geen abortus laten plegen, ze bevalt en staat het kind vlak daarna af. Frits heeft nog twee kinderen, waaronder Fritsje van Houten die hij van Trix Gerritse heeft gekregen. Zijn vader wil echter Fritsje hebben en reist Trix achterna naar Australië. Daar laat hij haar verongelukken. Hij neemt het kind in zijn 'bezit'. Hij noemt Fritsje vanaf dat moment Herman-Rien Hogendoorn. Ook zijn tweede kind kan hij niet zelf opvoeden. Martine Hafkamp is opgpakt en zit achter de tralies, vanaf daar zorgt ze ervoor dat de voogdijschap van Wendala naar Janine en Daniël gaan. Als deze situatie onhoudbaar wordt, wordt Wendala afgestaan aan een andere familie. De familie Langeveld noemen haar vanaf dat moment Georgette, wat ze later zelf afkort als Sjors. Van geen van zijn kinderen heeft hij de opvoeding en grootwording gezien. Helemaal slecht is Frits nou ook weer niet want hij laat Sjors een bedrag van 3 miljoen gulden achter in zijn kluis.

Jaren later komt Wendala weer in Meerdijk wonen. Ze is officieel omgedoopt tot Sjors Langeveld. Sjors gaat wonen bij Janine en werkt daar ook als nanny. 2 jaar later komt ook haar broer Herman-Rien in Meerdijk wonen. Hij noemt zich vanaf dat moment Jack Woods en komt in Meerdijk aan met een mysterieus amulet. Eigenlijk de helft ervan. Samen met Dian, die sinds korte tijd ook weer in Meerdijk woont, gaan ze op zoek naar de andere helft van de amulet. (Sjors, Jack en Dian). Frits heeft een brief met onzichtbare inkt aan Sjors nagelaten waarin aanwijzingen staan. Tijdens hun zoektocht zoeken ze ook Hannie op in een TBS-kliniek. Zij laat niks los en wordt even later dood aangetroffen.

Het mysterie krijgt een nog vreemdere wending als ze erachter komen dat Frits nog leeft. Altans dat denken Dian, Sjors en Jack. Het is echter Frits' tweeling broer die ze om de tuin wil leiden en zich voordoet als Frits. Hans, de tweelingbroer, heeft Frits jaren geleden vermoord. Daarna heeft hij zijn lichaam ingevroren. Dian gaat daar kijken en ontdekt dat hij de andere helft in zijn hand heeft in de crypto. Dian laat de crypto te lang open staan waardoor Frits alsnog overlijdt. Op de begravenis zijn Wiet, Sjors, Jack en Dian aanwezig en dan verschijnt ook Hans. Hans wordt op de begraafplaats opgepakt en verdwijnt achter de tralies.

De rollen Frits en Hans van Houten werden gespeeld door Casper van Bohemen.