Flashback: Het EEPASA van Rutger + nasleep! Deel 1

0
327

Op een dag komt Laura de suite van Rutger in en betrapt hem op investeringen. Rutger verteld haar dat hij investeerd in EEPASA: een doel om bomen te redden in Zuid-Amerika. Laura is enthousiast en wil ook geld investeren. Ze investeerd gelijk 2000 euro, om zo veel mogelijk winst te krijgen. Dit is iets wat Rutger erg goed uitkomt.

Laura verteld gelijk meer mensen over EEPASA en vraagt of ze willen investeren. Niemand doet het en vooral Jef vindt het raar. Toch organiseren Rutger en Laura een adviesavond voor EEPASA. Veel mensen komen en besluiten te investeren. Ook Jef. Voor de rest investeren Lorena, Lucas, Nina, Danny, Noud, Charlie en Rik ook in EEPASA. Later Rosa en Bianca ook.

Rutger heeft Laura ondertussen ten huwelijk gevraagd en ze heeft ja gezegd. Ze bereiden alles voor, maar dan vangt Lorena een gesprek op van Rutger. Hij verteld aan de telefoon aan iemand dat hij iedereen in zijn macht heeft en dat ze een grote verassing krijgen. Lorena vraagt wat het betekent. Hij zegt dat het over de bruiloft ging. Lorena vertrouwt het niet en gaat in zijn laptop op zoek. Ze komt erachter dat EEPASA niet bestaat en dat het geld regelrecht in de zakken van Rutger gaat. Rutger dreigt haar iets aan te doen als ze iets zegt. Hij wil haar zelfs een geldbedrag bieden. Lorena zit in de problemen met de financiën dus besluit er op in te gaan.

Janine krijgt ondertussen steeds minder vertrouwen in het hele EEPASA. Rutger vindt het jammer, maar doet er niks aan. Janine en Laura krijgen er wel ruzie over, maar dat is snel over.

Rutger besluit om nog een klapper te maken. Als je nu investeerd met een minimaal bedrag, krijg je gegarandeerd 5% winst. Weer investeren veel mensen, wat Lorena niet kan aanzien. O.a. Biana, Noud en Lucas besluiten weer te investeren. Rik en Charlie investeren zelfs 50.000 euro in het project. Rutger kan zijn geluk niet op. Lorena dreigt steeds om naar de politie te gaan, maar kan dit niet, omdat ze medeplichtig is.

Janine doet steeds verder onderzoek en wil naar Zuid-Amerika afreizen om het te onderzoeken. Ludo wil dit niet en houdt haar tegen. Janine stuurt een vriend. Wanneer ze die aan de telefoon heeft hoort ze een gevecht. Jack start een onderzoek. Hij komt erachter dat de man is vermoord. Janine is heel erg verdrietig.

Een paar dagen later is de bruiloft. Janine komt er op de bruiloft achter dat het allemaal nep is, het hele EEPASA. Ze gaat naar Rutger en wil dan de politie bellen. Hij slaat haar echter neer met een fles wijn. Ondertussen wacht iedereen in de kerk op Rutger. Jef gaat naar zijn suite en treft hem daar aan, bezweet. Hij zegt dat hij slecht nieuws heeft, maar eerst naar de kerk wil. Daar verteld hij aan iedereen dat de plantages zijn overspoelt en iedereen zijn geld kwijt is. Sjoerd pikt dit niet en geeft hem een flinke klap. Bianca snapt het niet, want de winst was gegarandeerd. Rutger zegt dat er niks aan te doen is en niet meer met Laura kan trouwen. Een paar willen hem tegen houden, maar hij doet het niet.

Rutger wil zo snel mogelijk vertrekken uit Meerdijk, maar wordt dan door Jack aangehouden. Rutger ontkent alles en liegt dus. Rutger kan helaas niet het land uit, tot dat het onderzoek klaar is. Rutger baalt. Dan komt Laura langs en wil de waarheid weten. Hij geeft toe nooit van haar te hebben gehouden. Ze wordt hier zo boos om dat ze met een steen hem bedreigd. Een tijdje later komt ze erg huilen thuis. Noud en Lucas zeggen de volgende dag tegen elkaar dat Laura niks mag weten over wat er gebeurd is. Sjoerd zegt tegen zijn ouders dat hij 12 uur thuis was, terwijl dit niet waar is. Edwin helpt hem. Dan wordt Charlie wakker in het huis van Rutger. Wanneer Rik er ook is, zien ze een lichaam liggen. Ze openen de deur en zien Rutger daar liggen: dood. Hij is vermoord.

Binnekort Deel 2!

Hoofdrolspelers:
Rutger Goedhart (Edwin Rutten)
Laura Selmhorst (Jette van der Meij)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Rik de Jong (Ferry Somogyi)
Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli)
Janine Elschot (Caroline de Bruijn)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)
Lucas Sanders (Ferry Doedens)
Sjoerd Bouwhuis (Guido Spek)
Bianca Bouwhuis (Cynthia Abma)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Edwin Bouwhuis (Raynor Arkenbout)
Rosa Gonzalez (Elly de Graaf)
Ludo Sanders (Erik de Vogel)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Nina Sanders (Marly van der Velden)