Kerstmenu

0
321

 taartje_zps13d360f0.png

Borrelen;
Gehaktballetjes veg.
Kaasplankje
Voorgerecht:
Mini Preitaartjes
Bietencarpaccio
Ei in pittige saus
Hoofdgerecht
Kaasfondue
Sla uit een glas
Champignons oid..bij dingetjes
Toetje

  1. Maak eerst de creme van Blue
    Stilton. Meng hiervoor de helft van de Blue Stilton met de roomkaas en witte
    port in een keukenmachine. Breng op smaak met peper. Hou de rest van de blue
    stilton apart.
  2. Rooster het brood. Steek hier 8
    gelijke cirkels uit. Schil de peer, verwijder het klokkenhuis. Snij in kleine
    stukjes. Meng met 1 eetlepel citroensap. Meng de jam met de notenolie, peper en
    zout. Doe dit in een spuitfles.
  3. Besmeer 2 uitgestoken stukken toast
    met een dikke laag kaas crème. Verdeel hier een 4
    de deel van de peer
    over. En verbrokkel een 4
    de deel van de achter gehouden blue stilton
    erover. Plaats ze op elkaar op een bord. Herhaal dit met de rest van de borden.
  4. Versier de bovenkant van de taartjes
    met de rucola. Garneer je bord met de rozebottel noten dressing uit de
    spuitfles.


Kerst kook tip: Bereid de kaas
creme en de dressing een dag van te voren. Zo hou je meer tijd over voor de rest
van het kerstmenu en de gasten.

Om te zorgen dat het taartje niet
gaat schuiven op het bord, plak je het eerste stuk toast vast aan het bord met
een beetje kaasmousse.

Dit gerechtje is heerlijk met
gebruneerde gezouten noten erbij, zoals pijnboompitten, hazelnoten of
pecannoten.

Dit kaastaartje doet het op de
kersttafel goed. Zonder al teveel moeite te doen. Maak de kaas creme en de
dressing een dag van te voren. Zo kun je met kerst zelf meer aandacht besteden
aan het opmaken van je taartje.