Bloemkool uit de oven

0
373

Bloemkool uit de oven

 bloemkooluitdeoven_zps31d68269.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram aardappelpuree
  • kleine bloemkool, in roosjes
  • ui
  • rode paprika
  • 250 gram quorngehakt
  • 2 eetlepels kookroom
  • 1 ei
  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • gehaktkruiden
  • geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden, vet een ovenschaal in.

Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.

Kook de bloemkoolroosjes in ruim kokend water voor (ongeveer 8 minuutjes). Rul het quorngehakt in een grote koekenpan of wok, kruid het gehakt met de gehaktkruiden. Voeg de ui, paprika en knoflookpoeder hierbij. Bestrooi het quorngehaktmengsel indien gewenst met extra peper en zout. Giet de bloemkoolroosjes af en meng ze met het gehakt-groentemengsel.

Maak de aardappelpuree klaar en verdeel het in de ovenschaal. Verdeel het quorngehaktmengsel hierover. Bestrooi de schotel met een beetje paprika poeder.

Meng de kookroom met het ei en de kaas en schenk dit over de schotel. Strooi er eventueel extra geraspte kaas over.

Verwarm de schotel ongeveer 15 minuten in de oven.