Aardappelgratin met spinazie en roquefort

0
332

Aardappelgratin met spinazie en roquefort

aardappelgratinvanspinazie.jpg picture in Didy

Ingrediënten en benodigdheden
450gr. (voorgekookte) aardappelschijfjes
200 gr. diepvries bladspinazie
1 rode paprika
2 à 3 sjalotjes
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 dl. melk
1 dl. kookroom
1 eidooier
peper
nootmuskaat
75 gr. roquefort (of een andere blauwschimmelkaas)
ovenschaal

 

Ontdooi de diepvries spinazie. Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes. Snijd de paprika in stukjes.
Meng de gepelde knoflook met de melk, kookroom en de eierdooier.
Smeer de ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de paprika hier overheen. Verkruimel de helft van de kaas hierboven. Giet de helft van het melk/room mengsel er over.
Nu de spinazie. Hierover de rest van de paprika, de rest van de aardappelschijfjes en de rest van het melk/room mengsel.
Als laatste de rest van de kaas erover verkruimelen. Sprenkel de rest van de olijfolie over de aardappeltjes.

Circa 40 minuten in de oven, totdat het lichtbruin en gaar is